NEWS

Objavljeno: 19. 10. 2021.

Potpisan novi IRI projekt za razvoj naprednog rješenja

 

Ponosno objavljujemo da su nam dodijeljena bespovratna sredstava za još jedan projekt u sklopu infrastrukturnih projekata u sektoru istraživanja, razvoja i inovacija u sklopu ESI fondova, namijenjena za eksperimentalni razvoj naprednog rješenja za optimizaciju i povećanje učinkovitosti proizvodnih pogona.

Projekt za cilj ima provesti kompleksan proces eksperimentalnog razvoja novog proizvoda-naprednog proslovnog sustava temeljenog na tehnologijama umjetne inteligencije i interneta stvari, namijenjenog optimizaciji rasporeda izvođenja proizvodnih operacija u kompleksnim pogonima. Na taj način će se adresirati jedan od trenutačno gorućih problema proizvodnog sektora, intencija optimizacije ciklusa, povećanje nominalnog kapaciteta, redukcija materijalnih troškova i količina proizvodnog otpada. Kroz projekt će se demonstrirati tehnološki koncept I razviti funkcionalan prototip razine TRL8, koji se sastoji od naprednog algoritma strojnog učenja i IoT mreže industrijske senzorike. 

Za provođenje projekta zadužen je projektni tim koji posjeduju relevantno iskustvo u provedbi istraživačko-razvojnih projekata i komercijalizaciji inovativnih ICT proizvoda te samim time ne predviđa vanjske partnere.

Ovaj projekt samo je jedna od inicijativa u skladu s našim nastojanjima za kontinuirano unaprjeđivanje rješenja i primjenu najnaprednijih tehnologija te kao takav predstavlja važnu razvojnu točku za daljnji rast poslovanja tvrtke i ostvarivanje dugoročnih ciljeva poduzeća.

Pratite nas i na LinkedIn-u za više novosti!
Kontakt

Francesca Tenchinija 2a
10000 Zagreb, Hrvatska

+385 1 379 00 11